12.4.12

Edat

Ones de pressió als meus timpans que parlen de: Somebody that I used to know
Cel·luloide fresc: Los tres mosqueteros :S, El último mohicano :S, Tre uomini e una gamba
Partides analògiques: Jamaica
Cojón de sastre: ZugzwangUn món fictici inspirat en la edat mitjana [Westeros ha motivat l'escrit, Westeros i els seus set regnes al sud del mur glaçat]. Un món complex i realista [i màgic] on, però, encara es recorden llegendes d'altres regnes morts milers d'anys fa. Aquests últims [històrics de forma diegètica] són qualitativament homòlegs als actuals, estèticament diferents però iguals en l'apartat tècnic, són feudals, masclistes, obscurantistes i hereditaris basats en l'agricultura i en les guerres pel territori o l'herència, exactament com al present. Resumint: un món fictici on la tècnica roman constant, els costums canvien només estèticament i les creences mantenen el paradigma. Un món fictici atrapat mil·lenis en la mateixa època històrica, engabiat en un temps.

Quan dura nostra edat mitjana? Un miler d'anys? Quantes èpoques tècniques hi trobem: un parell o tres? L'anomenada baixa, que és la dels castells i l'agricultura motivada per l'augment de temperatura [i la que més recorda la nostra ficció] té una durada d'uns cinc-cents anys. Assumint [pregue correcció si és massa assumir] que durant aquesta època no existia una investigació reglada ni tal volta conscient [el ferrer o l'òptic sí, milloren les seues tècniques, però pel propi treball, avancen la professió treballant-la] podríem concloure que fins a no fa molts segles l'evolució del saber, que no ha sigut poca!, ha estat quasi involuntària [, no conscient?].

Ara dic, com pot una civilització pseudo-medieval estar estancada tècnicament per tota la seua història? No requereix açò quasi més esforç que fer-la progressar?Especialment perquè la edat mitjana és tocar fondo, no? Asina va per ara. M'han oferit un postdoc a Oxford i estic pensant cagar-me. Què dieu? No dieu res? Hay alguien ahí? Joder! Jo ací escriguent merderaes prou importants sobre mons que no existeixen i vosaltres no-ahi sense-llegint-me. Nyas! Salut i ravioli sardi que vinc de BZN!