27.8.11

Slippery slope CNP

Ones de pressió als meus timpans que parlen de: Nit de llàmpecs [Els berros de la cort]
Cel·luloide fresc: El baile de la victoria, Enredados
Cojón de sastre: PResbaladizaEsta és la meua tesi (T), que serà vessada per vosaltres i per tots els homes. Sindicats apareixen criticant algunes actuacions policials de dubtosa legalitat [durant les Jornades Mundials de la Joventut 2011 a Madrid] i assegurant que es faran investigacions internes.

A. Crec que és un fet que molt poques vegades [jo diria mai] hem vist que la notícia aïllada siga que han obert expedient [o declarat culpable o el que siga, desconec la terminologia legal] a un agent de les forces de seguretat. Aïllada en el sentit de que no hi ha una altra prèvia, que la notícia és l'expedient i no el fet que el motivà: 'Avui han expedientat a un grup de policies que havien comés tal falta'. Ocorre mai investigar a les forces de seguretat sense una denúncia ciutadana?

B. Una persona ix al carrer i veu clarament un policia abusant d'autoritat i agredint un conciutadà. En principi aquest ciutadà no sap si esta acció està recolzada per tot el cos [i sindicats i polítics i autoritats vàries] i per tant està representant-lo o si per contra aquesta acció és una pixada fora de test de l'agressor que no aprovarien els seus col·legues ni caps i que, de conéixer-la, denunciarien. En principi no hi ha forma de saber, aleshores, si és un fet aïllat [culpa de l'agent] o si és una política habitual [culpa del cos o la cadena superior].

C. Només quan apareix un vídeo relacionat amb els fets a tots els mitjans de comunicació i xarxes socials comencen a escoltar-se veus oficials declarant-se contràries i a favor d'investigar els fets, estos fets.

D. És possible que l'única vegada que un policia abusa de la seua autoritat precisament hi haguera una càmera per registrar-ho? Per probabilitat direm que no, no? Diríem que açò ocorre altres vegades i només una part d'elles són registrades per espectadors neutrals [o crítics, millor m'ho poses].

T. No és clar que, donat D, per a que A siga vertader la resposta a la disjuntiva que presenta B ha de ser que és una política habitual de les forces de seguretat i per tant C, que culpa a l'agent individual, no és més que voler salvar el cul davant la opinió pública?


Ai quin galliner! Guilopos! Que sou uns guilopos! Sautari i gaspatxo andalús!