12.7.11

Castiella/s

Ones de pressió als meus timpans que parlen de: Dulzaina de La Esteva
A la pelu m'han dit: 'Mira qve te as de morir / mira qve no sabes qvando. / Mira qve te mira dios / mira qve te esta mirando.' Alegoría del Árbol de la Vida, Catedral de Segovia
Cojón de sastre: KasuteraToledo, Àvila i Segovia a dia l'una. Eixa era la premissa. Eixa i traure cinc sisens de les fotos amb mitja foto cel. I afegir un nou tipus de turisme, a saber, la visita a l'acampada 15M allà on vas i l'empatia que se'n deriva. Deixe ací biaix [sí, biaix] dos fotos de cada lloc. Si llegiu els comentaris a l'inrevés invocareu a San Frutos:

DSC_0085

A Toledo l'anomenen la ciutat de les tres cultures perquè hi trobem la castellana, la pakistanesa i la xinesa, hereves directes de les antigues cristiana, morisca i marrana [com mostra la foto: arcs de ferradura mudèjars a la Sinagoga de Santa María la Blanca]. Eixa és tota la tolerància que he aprés en este viatge iniciàtic.

DSC_0112

Ací ja comencen les fotos de cel. A les jogueteries trobareu per sis euros l'ampliació del Trivial Genus III amb preguntes que vos amenitzaran les vora cinc hores de cotxe que duen des de l'Horta a l'oasi Toldoth enmig del no res. Quin país era anomenat Cipango per Cristòfor Colom? I d'eixe rotllo tot. A la foto la Puerta que és dita del Sol.

DSC_0182

Si vos fixeu al campanar, tallada per la línia d'horitzó, una cigonya. Sense voler desmerèixer res, Àvila és el gran descobriment del viatge: el paisatge, l'altura, la Basílica de San Vicente, l'atmosfera, la catedral-fortalesa-part-de-la-muralla. I el guia que t'ho explica. M'estaré fent un iaio.

DSC_0177

La teoria: Nomenar Lleó un regne els habitants del qual mai han vist aquest animal. Nomenar, aleshores, un regne amb el nom d'un ser quasi mitològic, nouvingut, del què només ara comencen a escoltar-se històries, tal volta algun gravat que duu a casa un comerciant. Nomenar, llavors, un país de nova creació amb un concepte actual. La ciutat d'Alienígena, Adn o Quark. Castilla y Neutrino. La contrateoria: Realment el nom del regne ve de la ciutat Lleó fundada pels romans que, segurament, ja n'havien vist més d'un al nord d'Àfrica. Els memes sempre han viatjat més ràpid que la nostra fantasia. La recontrateoria: La toponímia de la ciutat apunta verament a legio [legió romana], la que la va fundar. Buscant la de la ciutat francesa de Lyon trobem Lugdunum, la fortalesa del déu cèltic Lug. O siga, que els lleons en qualsevol cas són fruit d'un atac de xonisme kitsch perpetrat per quatre frikis de hui a demà. A la foto: friki y medio. I el ciel.

DSC_0219

Vista de l'amplada castellana des de l'Alcázar de Segovia. A la paraula 'amplada' he posat un hyperlink que vull que premeu. Si no, quin és el sentit del 2.0? Llegir lineal? No amiguets, no. Teniu-me en compte que el text referit és un missatge que ens envia al present el jo d'ara fa cinc anys, que no jo, i que només heu de llegir el segon paràgraf d'aquest. [Heu comprés? per als que no heu llegit mai les instruccions d'internet, 'envia' també té link, ho sabreu perquè està en altre color, ok?]

DSC_0221

Més vistes des de l'Alcázar i si voleu aqüeductes aneu a Google que jo ja he complit i quan rebente el món busqueu-me amb els místics castellans vinga al trànsit. Cipango és deformació de Nippon, que és Japó.


Esto es to, esto es to, esto es todo ratas! Ale. M'ha quedat un post niquelao, representatiu de res i menys encara del viatge que varem fer, però niquelao. Mentrimentres el pecio interior bruto i la prima de riesgo i tot això va que flipes. Als polítics se'ls queda gran el món. Ale. Salut i carcamusa!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

simplement dir-te...que eres molt bò. I també m'agrada com escrius.
fdo: un fiti de la vida

Denkersaugetier ha dit...

Fitipaldi!