22.3.11

Albokaherria

Ones de pressió als meus timpans que parlen de: A contratiempo [Chicho Sánchez Ferlosio]
Cel·luloide fresc: I'm still here, La faute à Fidel, Entrelobos, Bon Appétit
Cojón de sastre: RichardSerra


Com ja ocorregué l'any passat esta setmana fallera m'ha hagut de pillar de vacances. El país dels bascs n'és dit. I he fet exposicions molt roïns [havia oblidat fins i tot els controls de la càmera, portava el 50mm fixe que encara no sé per què vaig comprar i no tenia ganes d'estar trencant el ritme constantment per a disparar]. Bàsicament la ruta fou Ibn Maclet, Bilbo, Gaztelugatxe, Gernika [aneu al museu basc i a la casa consistorial], Donostia i tornar cap al Flysch de Zumaia [visita guiada obligatòria], Ekainberri a Zestoa [visita guiada obligatòria] i una nit a Itziar amb soparot de sidreria. De camí a Ibn Maclet paradeta a l'Aljaferia de Saragossa [visita guiada obligatòria]. For self shiting and not cleaning. Algunes fotos són:

DSC_0604

Vista aèria de Donostia i illa de Santa Clara. Ací es puja amb un trenet i qualque euro. A la muntanya d'enfront es puja a peu i de bades i paga més la pena perquè allà es troba un museu molt interessant sobre la ciutat que no ens van nomenar a l'oficina de turisme i una vista més centrada de tota la ciutat.

DSC_0612

Costa guipuscoana ennegrida per l'exposure time que no fa justícia. Però d'este calibre va. Allà al fons, si mireu amb cura podeu acabar creient que vegeu Matxitxako. Total a l'estómac es mescla tot igualment.

DSC_0662

Port de Zumaia. El país dels bascs és altre món i el que no ho veja no té ulls [i el que no tinga ulls que s'ho faça mirar].

DSC_0663

Rasa mareal a l'altura de Zumaia. La guia ens va mostrar el limit K-T i la capa d'iridi que es va dipositar després del meteorit del Yucatà. Viatjar en horitzontal és viatjar en el temps. Geologia del nostre ordre de magnitud.

DSC_0701

Pintxos normals per a saciar la fam. Els pintxos d'autor els vàrem deixar a Bilbo. Recomanació també és provar el menú típic de sidreria mentre es plena el got a la veu de txotx! Cositas del yantar.

DSC_0710

L'ovella latxa, endèmica d'ací, als voltants de Zestoa. Allà, amb la visita a la cova d'Ekain hi ha una exhibició curta d'arqueologia experimental molt recomanable.

DSC_0623

Els participants posant junt a Pinta del Vent XV. Si eixe haiku no és art, art no és res [una bona idea, simple i fàcilment comprensible, sense més pretensió que agradar a l'espectador. Si voleu més pregunteu-li a Umberto Eco que jo no m'he acabat el seu Apocalítptics, vaffanculo xè].

Jo què sé. Si total és per a major glòria de ma memòria. D'ací uns anys ho llegiré i recordaré que hi vaig estar. I que tornar he.Satori de transició per a servir-los. Ara comença la setmana primavera, de nou a casa: Teatre a La Nau de grax, concert d'Al Tall de grax, visita guiada al Botànic i mucho máx. Osasuna i txakolí!