21.10.10

Polificció

Ones de pressió als meus timpans que parlen de: Si com lo taur [Verdcel]
Cel·luloide fresc: The secret of Kells
Cojón de sastre: SS


Juga a la meua proposta: Un partit polític no pot anunciar-se amb una cara i un eslògan. Està obligat per llei a fer un resum del seu programa que s'adapte a cada mitjà publicitari. És a dir, votarem programes, no noms i cares. Juga més. El programa que cada partit presentarà [i que, com hem dit, serà la tota seua imatge pública] tindrà un format estàndard on constaran només accions a prendre o objectius els èxits dels quals puguen ser mesurables i comprovables i, per tant, que en fase d'elecció facen possible la comparació directa entre diferents programes i la valoració final del govern eixint. No és legal un argument generalista no mesurable, tots tenim molt bona fe i molta poètica. Juga una altra vegada. El programa és el contracte legal que firma el partit entrant al govern amb els seus conciutadans. Juga finalment. Hi ha una llei de responsabilitat política que preveu penes [com ara multes econòmiques o prohibició de participar en les properes eleccions*] per al partit que, arribat al poder, no complisca el programa-contracte. D'aquesta manera el que més promet més suport pot obtenir però més arrisca, els programes són realistes i a les votacions no prima el carisma sobre el trellat. Has jugat? I qui ha guanyat?

Ací deixe la idea, amics electors. Ací davall d'aquesta pedreta untada amb merda. Per a que l'agafe qui de vosaltres vulga.


[*O en els casos més ultratjants, presó, igual que hi ha presó per a qui, incomplint un contracte, fa un desastre important]. I per al sistema bipartidista, la llei de responsabilitat política preveu prohibició de presentar-se en les dos properes eleccions forçant l'existència d'un tercer. I a més amb tot açò ens estalviem també que la notícia política del dia puga ser que un partit fa rotació de cara i nom de quatre o cinc treballadors, com ara ha fet l'amic. Toma geroma pastillas de goma! Pastillitas traigo, Tía Enriqueta! Ale amics de birres. Salut i cacau del collaret!