26.2.10

Gedankenexperiment [Genève]

Ones de pressió als meus timpans que parlen de: Mujer vudú [BNR]
A la pelu m'han dit: Brot für die Welt!...aber die Wurst bleibt hier! [Philipp]
Cojón de sastre: UKueen


Redoblament de tabals: Nontenc la diferènciantre descobririinventar. Ale, ja ho he amollat, amb liaison i tot. Sé que ha hagut un temps, de menut, en que entenia esta i moltes altres i ara no resolc si és que m'he fet subtil o bé se m'ha eixugat el cervell. Vull pensar que m'agrada tant estirar i mastegar la llengua [portar-la a les interfícies límit] que he perdut el norb. El norc. El norç [Realitze, clar, que no és realment un problema lingüístic, més bé ho és de concepte]. Però no; no l'entenc la diferència entre descobrir i inventar.

Perquè, per exemple, del tecneci 99m [radiactiu gamma per naturalesa i primer element produit de forma artificial, que no es troba en estat salvatge i ha d'obtindre's per, exemple, activació via molibdè] diem que fou descobert o inventat? Si fou inventat aleshores què no ho és? Si fou descobert llavors què impedeix fer una transformació topològica i parlar de la descoberta d'un film fotosensible o àdhuc d'un motor?


Tal volta fou -tercera via- deduït? Com el neutrino? I després què? Constatat? Sinonimitzant i/o eufemitzant, eh? I sí, ja sé que realitzar és una anglesada en el sentit de dalt. Teletimo! Vinc de Villigen de visitar lo PSI [amb lo Sector Cyclotron, lo Synchrotron Lightsource, les gantries per a prototerapia i molt més!] Com anae dient: au! Salut i... toltilla? no! toltilla no!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja ho deia nose qui.
Aço de la radioactivitat esta tot inventat.

Denkersaugetier ha dit...

Cri, cri.

El viento radiactivooooooooo