6.10.09

Mizu [Tsukuba]

Ones de pressió als meus timpans que parlen de: Assentiré de grat [Mikel Laboa]
Cel·luloide fresc: Whatever Works
Cojón de sastre: Kasutera


Que què faig escriguent al blog en lloc d'anar a conéixer món? Doncs perquè està ploguent [de fet per al dijous hi ha cita amb un tifó]. De tota manera sobre Japó ja teniu milers de blogs a la xàrcia aixina que me puc permetre hablar de mi libro i deixar caure alguna foto [n'he fet poques i sense trellat] que no siga la típica de la cadireta de cagar amb botonera multifunció. Però eixa també cau:

DSC_0423

Ací està. Waldo Geraldo Faldo, el profesor Vaterio, Roca-san. Una cadireta de cagar amb botonera multifunció. Calefactada, antiolors, antisoroll, tota per a mi.

DSC_0434

Presa dins del recinte de KEK, volent ploure. Açò me recorda el tema de la dutxa, però si feu una búsqueda en internet ho trobareu també vosaltres, a més, com vaig a posar-me jo, gaijin i latinòfil, a parlar de si t'has d'ensabonar fora [que per això el sól té un albelló] i de a quina temperatura ha d'estar l'aigua.

DSC_0432

No s'aprecia el verd intens pel contrallum, tampoc el seu tamany, però afirme que són precioses. Està tot ple d'elles vinga a fer ganxillo, d'un arbre a l'altre, res d'amagar-se als cantonets com les valencianes, ací a la gran.

DSC_0430

Açò doncs res. Foto descriptiva dels miniwagon que es gasten. No se capix com de menut i estret és per manca de referents. Curiosos també són els taxis, que duen els retrovisors desplaçats avant fins a tocar quasi els fars i amb la porta de darrere automàtica [ho sé perquè este matí, en agafar-ne un, se coneix que el conductor no m'ha vist tan a prop i m'ha tocat llenya. A la vesprada estava ja ensenyat].

DSC_0429

A l'hora de dinar, pensant en no ser l'últim i sabedor de que l'horari espanyol és espanyol i punt he anat a les 12 i mitja. Encara he sigut l'últim. M'he sentat de cara a la finestra per a estar d'esquenes als parroquians, d'una banda perquè vaig llegir que mirar als demés és considerat maleducat i jo sóc molt dotor, d'altra banda perquè no volia fer massa el ridícul amb els
[per als que no lligen kanji, els sticks]. Resultat: he dinat escoltant al meu darrere un estéreo d'slurps-slurps de japonesos xuclant el brou que era un primor.

DSC_0428

Açò és l'ATF Building, però també és una foto de merda que pose només per a canviar de tema i acabar el post, com els japonesos menjen el gari entre plats. Altre dia pose la foto vera, la de la linia del feix.

Més impressions a la virulé: Tsukuba no és Tokyo, això s'apren quan vas a una barra i vols establir una conversa més profunda que un simple assenyalar-el-que-es-vol-i-somriure. Japó no crec que siga un país pobre, però està envellit: no d'història, sinò de construccions de xapa, de bombetes de tungsté i d'asfalt clivellat. Té quelcom del Pinedo huitanter, els barracons d'oficines, però, són del Pinedo actual. Ells sí, són més que gentils, fins a saber-te mal, però és tot cultural, de vegades sembla que estan engabiats i el dia que rebenten va a paréixer açò el shogunato Tokugawa.

Bo, per ara açò i mal escrit. Si sobrevisc al tornado i al shogunato col·lectiu tornaré a penjar fotos. Salut i yukimi daifuku!