3.5.09

Siculi

Ones de pressió als meus timpans que parlen de: Lu rusciu de lu mare [Officina Zoè]
A la pelu m'han dit: I gai igai i gai [del vènet, loro han legato i galli]
Cojón de sastre: EpidemiaWorkshop on Hadron Beam Therapy of Cancer a Erice, Sicilia, o el que és el mateix: anar a un poblet medieval que es troba damunt una muntanya a voramar a menjar dolços amb ricotta i peix espassa a destall. [La part de les conferències la deixem per a altre blog.]

DSC_0105

El Tirrè vist des d'Erice, a 700 metres d'altura. Ara te pareixerà una meninfotà però no diries això si estigueres sentint el que els meus tímpans, ones de pressió i companyia... Sicilia, que en estiu crema, ara és verda i fresca.


DSC_0107

La figlia de lu re se 'nda alla Spagna...

DSC_0055

Ruines gregues de Selinunte. Les flors groguetes crec que les ha plantat el ministeri per a idil·lificar el lloc, però he de preguntar-ho a les meues fonts per seguretat. En la brometa ahí baix, a esquerra, allò que es veu no és sinò altre temple. I no era l'únic. Pareix que el model d'explotació urbanística de la costa ens ve de lluny...

retoc

Anita i Garibaldi, quan no és un és l'altre. Però d'unificar Itàlia ni un gra. Només tendes de records amb fotos de Berlusconi i sa família a 3 euros, tangues i calçotets de Mussolini i camisetes d'u mafiusu.

DSC_0074

Les parets d'eixe poblet suen el cus cus que encara ara es cuina i la sang vertical de les quatre barres i olé. Foto epidèrmica que vingué tal qual, excepte un toquet dels nivells.

DSC_0120

A Trapani estàs a Tunisia o, jo què sé, a Tànger o Valleta. I la gent crida el dialecte pel carrer, tres amb moto i sense casc esquivant la roba estesa i no sé si hi ha policia ni si és perillosa. Però d'ací traces una recta infinita orientada al oestnordoest i arriba a casa sense interrupcions.

DSC_0089

Esta és la gent amb la que em vaig trobar. Estudiants de PhD tots. Sagals i sagales de bé. Con Dios.


Ale. À a seguir la festa, rapaços. Salut i paella de València!