12.1.09

Sylvester '08

Ones de pressió als meus timpans que parlen de: Por una cabeza [Carlos Gardel]
Alfanumèriac: La prova, La terza menzogna [Agota Kristof]
Cojón de sastre: Kufic

DSC_0013

Instruccions per a una nit de cap d'any: S'agafa un avió a Itàlia i s'arriba a Bolzano. Allà s'espera als amics de la novia, fins a fer un total de 8 dins una furgoneta, i s'agafa direcció Austria, Alemanya, Berlín. Arribats se turisteja una setmana, se mengen els 12 grans de raïm a la nit següent a cap d'any, se demanen 4 cocacoles a un bar de moteros i calaveres i coses de l'estil.

DSC_0016

Després d'haver creuat els Alps pel pas del Brenner amb les botes banyades, els cavalls no volien anar mes enllà, les cames no ens responien i no ens quedaven més provisions. Vam haver de parar a una posada de bàrbars bavaresos. Va ser allà, darrere el cristall d'una carrossa probablement noble, que la vaig trobar. Mira com somreia.

DSC_0039

A Berlín hom va i ve amb la metropolitana. Ull a l'única foto del viatge on ixc jo i a l'implosió d'originalitat que destil·le. Reflex ergo rèflex, res de nou.

DSC_0046

Jo a escriure xorrades, que per a les veritats ja teniu la viquièdia; allà trobareu l'Holocaust Mahnmal i la Fernsehturm, a la foto al primer i últim pla respectivament. El memorial de l'holocaust és de les escultures més impresionants que haja vist mai. Se pot entrar dins i, fet en una nit sense turistes, se sent desorientació, pèrdua d'equilibri i ànsia. Art aplicat.

DSC_0130

Al Pèrgamon Museum sí que es podien traure fotos perquè és un museu de veres i no un negoci. Però ú ja ha agafat la mala
costum...

DSC_0152

'All art has been contemporary', a la façana del museu egipci. La cua, tranquils, en 10 minuts estaves dins mirant papirs, sarcòfags i altres obres contemporànies.

DSC_0172

A l'ingrés dels museus públics de Berlín, que són museus de veres i no negocis, tenen la bona costum de deixar-te de bades una audioguia en la llengua que tries. Jo, que sóc un saboteur, vaig enganxar al meu mp3 i ambientava tant de fiambre amb '
Satori, Pt. 2' dels Flower Travellin' Band sense que els demés ho notaren. Art de combat. Ella, la de dalt, que és més conceptual, se dedicava a prémer a l'atzar el selector de la guia de forma que podia estar vegent una joia amb forma d'escarbat escoltant l'explicació corresponent al bust de Nefertiti. Art aleatòri.

[Res d'açò és ver. Art-i-manya. Ji, ji. Juas]

DSC_0193

Friedrichstrasse, crec. Tot el sant dia amunt i avall. Ixa és la vida del turista. Lletretes, fletxetes i numerets. Fiuuu. I els rellotges i els paperets a la butxaca amb els horaris. Ara aigua, ara un té calent a algun local per a reactivar la circulació, ara olor a peus cuits de caminar. Fiuuu. Vinga pedres velles.

DSC_0200

Aleixandre plaça. Famosa per que ix a la peli Adéu Lenin. N'hi ha estes coses: una torre molt alta que pareix un pirulí o un instrument de control de la Berlín comunista, una estació de tren amb un cartell que resa el nom de la plaça sense equivocar-se i un rellotge que marca les hores en moltes ciutats del món a la mateixa hora. Ací. O siga, a Berlín. A la mateixa hora a Berlín, que és on està el rellotge que posa les hores de altres ciutats del món a ixa hora. Que són diferents. Capit?

DSC_0235

Berlín de l'est, Berlín de l'oest. Memorials, el búnquer, els centres comercials, el museu de la Stasi, els caiguts, la guerra freda, el currywurst de pressa, l'ambaixada russa, les manifestacions pro-palestines, els artistes souvenirs. Esta ciutat d'amplissims carrers obre, tanca i lliga la forca del temps, i no respira ni un moment no siga que perda inèrcia.

DSC_0251

[Clicar per a una qualitat decent, el algoritme de redimensionament de blogger és una castanya] Companys de viatge italians mig derringlats. Un bon Tang els donava jo i a rodar! A la foto la parada de Kurfürstendamm que els més guaions anomenen Ku'damm, com el que diu Barna per a dir Barcelona o Beni per a dir Benimaclet, sense saber que se podria confondre amb Benidorm, Benimodo, Benicull, Benidoleig i un fum més. En ordre occidental Emilio, Giorgia, Matteo, Martina, Elena, Francesca i Daniele.

DSC_0269

Casualfoto tirada en diagonal i contrapicada que demostra la velocitat dels dies i la frescura del moment.

DSC_0284

Este albelló de porqueria de lliure accés l'anomenen Tacheles i vindria a ser una casa ocupada per artistes destinada a exposicions, venda d'obres, festes varies, mercadet, lloc de reunió del rogeriu, tot molt alternatiu i lliure d'impostos. Si esteu interessats trobareu la direcció a les guies turístiques.

DSC_0306

No ho he dit ja, que viatjava amb ítals? Dons ixe era el percal. A base de puta mare.

DSC_0314

Light painting 2009.

DSC_0334

Amb la inèrcia del light painting totes les fotos de cap d'any estan en modalitat obturador obert. Els bàrbars s'ho monten aixina: se va a Unten den Linden, que seria com la plaça del caudillo o la avenida del oeste d'allà i s'espera a les dotze en punt. Mentrimentres, vinga al coet. Quant arriba la mitjanit se crema allò que puga quedar de masclets i eixides i s'arreplega cap a casa. A sus aposentos. I a sus letrinas. Feliç any ou. Feliz año huevo. Auguri di anno uovo.

DSC_0417

Pèm, llenya. Entre pit i esquena un Schweinhaxe amb Bratkartoffeln, Sauerkraut i una Weizen de factura pròpia. El xucrut se'l menjaria el cambrer o el gos del veí perquè lo que és jo...

DSC_0442

I amb açò i un biscuit, fins demà a les huit i l'any que ve més lluny. Si has arribat fins ací que Déu t'ho pague amb proves d'existència.

Si és que pot.


Ara a seguir en lo màster. Per al qui no ho sàpiga, teòricament, a març comence el doctorat en alguna cosa relacionada amb els acceleradors de no se què no sé on. Però me paguen. Salut i kartoffelnsalat!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

vai saetaaa!!!! la mia preferita resta però il tuo autoritratto nella metro eh!:) ..artisticamente insuperabile :p...che bello il vostro viaggio, mi ha fatto venire voglia di andare a berlino,e di vedervi (non contemporaneamente, eh, sia chiaro!)!
baci&gabbana
dolce&salat

giuli(non la sorella plotegher, l'avrai capito...)

Anònim ha dit...

Ciao Bello Pubico!!!
Muy chulas las fotos(especialmente la del culo)!!
Ahi dando fuerte!!!

Un beso negro!!!!