9.8.08

Bona ventolà

Ones de pressió als meus timpans que parlen de: Creuza de mä
A la pelu m'han dit: 'De aquí a nada te darán un mando de la wii y te dirán: ale, sal a la calle a correr' Keokrata
Cojón de sastre: Cuélebre


Tinc a les mans el pamflet de la campanya Bon Vent: 'Campaña de apoyo de las empresas turísticas a los grandes eventos de la Comunitat Valenciana'. Si se fixeu la paraula 'comunitat' està escrita en llengua vernacla per allò de dignificar els dialectes regionals. L'he agafada al restaurante valenciano que hi ha baix de ma casa i la campanya està promoguda per la Federación Empresarial de Hostelería de Valencia amb dinerets del contribuent, com se pot capir dels logotips de la Generalitat i la Comunitat. Sí, Generalitat i no Generalidad, gràcies, ja van dos, vos dec una genuflexió.

Al text, un recull de compromisos a prendre amb el turista amb consells de variada factura, no manquen els elogis a la ciutat de València.

'Un evento deportivo de primer nivel que, al igual que el año pasado con la America's Cup ha de servir como escaparate para enseñar al mundo la imagen de una ciudad, paradigma de la modernidad y potencial organizativo capaz de acoger a turistas y apasionados del motor que visitarán nuestras tierras procedentes de todos los rincones del mundo.'

Entre els compromisos que el sector restauració assumeix trobem:

'El trato amable y servicial a los clientes... El esmero cuidado en la presentación de los productos... La dotación de personal suficiente... La colaboración a la hora de facilitar cualquier información que pueda ser solicitada...'

I com a informació ens donen les 10 claus del gran premi de fórmula 1 amb nombres del circuit valencià o dades històriques del campionat. Per si a un cas a algun turista se li ocorreguera preguntar no ens agafe el bou. I a més implica a la gent del carrer a treballar en pos de la ciutat:

'...tenemos que ponernos todos a trabajar, desde los hoteles y restaurantes, en los locales de ocio y por la calle demostrando el carácter extrovertido amable y hospitalario de los valencianos, de tal manera que las decenas de miles de turistas que van a visitar nuestra ciudad guarden un recuerdo imborrable y trasladen al resto del mundo la buena nueva y los buenos tiempos que soplan para nuestra comunidad.'

Sí Rita, ens desviurem pels turistes i mostrarem el nostre millor somriure. Perquè ja hem comprés que els diners públics que has gastat i han anat a mans privades tornaran a nosaltres multiplicats per vint per alguna llei econòmica secreta que només s'estudia a Hogwarts. I arribarà el dia que tots tindrem una beca d'investigació, una plaça on demanem o un treball raonable per a poder pagar les nostres cases mínimament habitables on penjarem quadres del rei a la sala d'estudi i els dies de festa ixirem a combregar.

Primera plaga, veles. Segona, creients. Tercera, coxets. En queden quatre Rita. I després podràs demanar oficialment que València siga capital d'Espanya!


Hattori Hanzo, on estàs quan se't cerca! Amics, agost és nostre! Salut i sofregit!

1 comentari:

Eli ha dit...

"Comunitat Valenciana" segons tinc entés no se pot escriure d'altra manera, en l'Estatut d'Autonomia apareix aixina en les dos versions (Valenciana i Castellana), si algú escriguera "Comunidad Valenciana" estaria cometent una falta d'ortografia. Això crec eh?