17.12.07

BZ

15122007129


El riu Talvera-Talfer al seu pas per Bolzano-Bozen-Bulsan a l'Alto Adige-Süd Tirol. Esta xicoteta zona del món és molt coneguda perquè venen un pa amb nous de cagar-se la gossa i perquè per a treballar de funcionari u necessita un patentino doble o triple que certifica que saps parlar a un bon nivell l'estàndard alemany [del qual els propis tirolesos no entenen una pruna si no és que han anat a escola], l'italià estàndard [i de sort que no hi ha cap dialecte] i, cas del triple, el ladí dolomític [llengua parlada a certes valls emparentada amb el romanx i el friulià]. Ahí ho deixe.


15122007115


Visita a Castel Roncolo-Runkelstein i a la seua capella. Els frescs d'esta són objecte de la tesi d'Elena [que va fer de guia amb una passió que eriçava el cabell]. El castell és important perquè allotja a llur parets una col·lecció de frescs profans [i per profans, valuosos] que ens narren la vida de la cort a l'edat mitjana, que representen el propi castell abans de les succesives remodelacions, que parlen de la vestimenta de la època... Fantàstic, si vas amb un sabedor de la matèria. ;)


15122007131


Il cavallino bianco! Menjar altoatesí a un preu raonable amb regust alemany.


15122007132


McPollo amb *quereguilles DeLuxe. Era per a denunciar-los perquè li mancava el ketchup. A mi, Obelix!


15122007136


Al Christkindlmarket [o mercatino di natale, o mercadet de nadal :P] tocaven música tradicional en directe. I cagadet de fred que me tenien.


15122007139


Un alpino que posa orgullós. Els alpini estos són com els de protecció civil nostres però amb un barret d'eixos tocats amb una ploma que apunta al cel tipo Pere Pa i, perquè no dir-ho?, uns collons com a paelles, que si te poses tonto t'escalen lo Schillar, te cacen un llop o te cuinen un strudel en un tres i no res.


15122007140


Concert de nadal a la parròquia d'Elena al què ella participava. S'ha de dir que els bancs de davant eren reservats als propis cantants però darrere meu i fòra de camp n'hi havia molts espectadors. No diré un fum, però. :D


16122007142


Bolzano és una ciutat per a viure en bici, com se pot vore a esta remerda de foto desenfocada que només salva Elena, amb cara de que li acaben de llevar les rodetes.


16122007143

2 comentaris:

Cobraman ha dit...

Hola loco!
Que foto mas guay con el tio ese de amarillo! A ti solo te faltaba il capello y 30 años mas! Yepahh!!

Busca en google "wikipedi" y encotnraras una entrada un tanto interesante! Yepah!!


Espero que no haya muchas chinches en el pais ese de la navidad!
Yepah!
Un beso! (Si claro, negro)

Denkersaugetier ha dit...

Hola moñonardo!

Pues sí, hay chinchetas en el pais este. Ya ves, pa colgar los posters hacen bujeros en las paredes, en vez de argamasa de esa que se apega y listo y las madres se pican mogollón con los hijos por hacer bujeros en las paredes, en vez de usar argamasa de esa que se pega.

Bueno mancino quando vieni per l'italia vieni a padovaaaarrrlll