25.11.06

Dos coses [Kriegbericht #28]

Ones de pressió als meus tímpans que parlen de: Rebetiko [Geschenk von Christos]
Cel·luloide fresc: Fzb

DSCF0029

Fzb: Ahir 24 de novembre van ells [ells crec que són tots els alemanys a totes les ciutats, però no me cregues massa] i se junten en els cines amateurs [Filmstudio de la RWTH, cases privades...] per a vore una peli còmica, 'còmica', dels anys 30 anomenada Feuerzangenbowle en la que se conta la història de no sé què i que s'ha de vore mentre se beu el preparat alcohòlic igualment anomenat [no és casualitat] que prèviament has fet en alguna cuina erasmus cremant sucre banyat de ron sobre una caçola de vi calent especiat amb canella en rama i corfa de llima i taronja. Les proporcions se busquen en Internet i au. I van tots amb un termo en la mà, un despertador i una llinterna [perquè, inspirats en l'odorama, en algunes escenes de la peli ells col·laboren fent el moniato] i ahí que se senten a fer càntics i gatzares com si un partit del Alemannia [Danke, danke! Bitte, bitte!] fos. Xè! Divertit.

Weihnachtmarkt: L'altra cosa que entra dins el títol 'dos coses' és que ahir començà el mercat de nadal. Un mercadet al casc antic que obri des de ja fins al nadal tots els dies. Encara no el tinc molt vist però crec que està molt boniquet: casetes de fusta, molta gent visitant-ho, productes artesanals, menjar d'este que fa fum i olor mentres el preparen [wurst, pommes] i el Rathaus de fons. Crec que és costum este tipus de mercadets des d'on comença el fred cap amunt, per allà on les llengües no latines. Ja aniré contant lo que se troba a les paradetes, si n'hi ha alguna cosa que destacar [a banda d'aquella que fa 20 tipus diferents de creïlles!, no 18 ni 19, no!... 20! Massa!].

Ale, que sepas que entre la Rathaus i el Dom, en la placeta on ara està part del mercatini tenen pensat els polítics fer un edifici super guapo i tal, en coses modernes i tota la merda que caguen, xè que no mola!