12.5.06

Coses Quisicoses

Ones de pressió als meus tímpans que parlen de: Trucar a casa Recollir les fotos Pagar la multa [Mishima]
A la pelu m'han dit: Nascuts d'horta, mar i marjal


Estic fent una llista de coses. Mai n'he fet una i crec que tot home hauria de una vegada en la vida [pren ací home el sentit més digne de la paraula, aquell que és sinònim d'èsser humà, i 'allá muevan feroz guerra ciertos reyes por un palmo más de tierra']. Vaig a fer, doncs, una llista de coses que aniré ampliant amb noves conforme en tinga, de noves i de coses. El criteri per a entrar a la llista és bàsicament ser candidat, que no és poc, i oferir un mínim d'interés a l'auditori. Esta és la meua llista i comença amb aquestos elements innegociables:

Gos ramader. Què és el millor treball del món, el d'èsser ca i a més anar muntanya amunt amb la sola feina d'indicar amb lleus bramits el camí de les ovelles. Però sense metàfores.

Coco. Què és fruita estanca i crea dins un univers aïllat contenidor d'un líquid; i en els pitjors dies se formen versions xicotetes de tormentes, maremots, tsunamis inaccesibles a l'ull humà. Tot dins d'una esfereta peluda del tamany d'una tortuga de mar.

'Ailetes'. Per ser una moneda homogènia, isòtropa i de curt abast que estava en boca de tots i en mans de ningú.

Cobrador del frac. L'ídem és un home ben vestit, amb un maletí i unes sabates lluentes. Baixa del cotxe i roman a un portal amb la intenció de seguir a cert individu quan ixca. Fet açò se'n va a casa i se pren un vermut.

Una coca de satxí i el paperet de baix. És d'eixe alimentici i te'l pots menjar tranquilament, com les hòsties de la comunió o les mentides del retor.

Càmera polaroid. Per a fer fotos instantànies d'aquelles amb un rebord blanc i una banda ampla avall on poder escriure vacances 89. Quan passa el temps van perdent els colors però a canvi tenen la gràcia de poder vore a l'instant la foto per tal de recordar nostàlgicament, tots junts, allò que acaba d'ocòrrer.

'M'agradaría saber quan pagarien per mi, preu en vaques o cabres, en cas de voler concertar un matrimoni'. Entenem que aquesta cosa -una oració- fa el tractament de l'inventari complicat; incloure-la acabaria obrint el camp a conceptes abstractes i, per tant, he d'anul·lar-la postergant-la en tot cas a una futura llista de coses no susceptibles d'ésser llistades.

Paper de bambolles per a embolicar. Pop, pop, pop. Una més, pop. ... . Pop.

I ja.


Llámame, te quiero escuchar. Ya lo ves, no siempre me va bien. Al cantar me duele el corazón... afonia merescuda en bona companyia.