24.1.06

Gran Angular Orbital

Ones de presió als meus tímpans que parlen de: Corridos Prohibidos [Los tigres del norte]
A la pelu m'han dit: 'Mil esqueletos al sol bailan la misma canción' La Pulquería


L'11 de juliol de 1978, un any exacte abans de l'incident de l'Skylab, una sonda dirigida pel grup d'investigadors mediambientals més rellevant d'Aranda del Duero xoca, ja en la zona de vents de la estratopausa, amb un objecte extrany. Les primeres hipòtesis barallen criptoanimals anaeròbics habitants de les altes regions. La opinió pública, sempre més escèptica, s'inclina per pensar que l'aparell meteorològic ha col·lisionat amb déu. Una vegada aconseguida financiació pública i permissos adients un avió de caça a reacció efe divuit ronda l'alta estratosfera guaitant el perímetre sospitós. Una esfèra és allò que veu. Una esfèra de la qual penja una plomada o semblant. Tres anys d'investigació més tard la serendipia sorprén al científic mentre visiona distret un documental sobre la història del cinema, o de l'aviació.

El 29 de setembre de 1903 a Pfaffenhofen -Baviera- i amb un fred que pela creïlles, baix l'atenta mirada d'un aparell cinematògraf i tocat amb barret de copa, un home unfla un globus. Tot en blanc i negre, amb piano de fons. L'aire i el globus; en ordre de densitat decreixent. Ergo la bufa comença a enlairar-se tensant la corda tant que la trenca d'un esclafit i el científic enamorat de la seua obra no pensa altra que agafar l'extrem; lligant-se'l mentre s'eleva i la pel·lícula anota minuciosa.

eskelet copiamenut

Allà dalt manca oxígen, fa fred i soletat. És el primer home de la història en volar i només té fam. Mai ho sabrà ningú. Tanca els ulls acobardat. Vuitanta anys més tard un globus sonda roça un metatarsià nu de carn que orbita la terra per seculae.


NdM [Nota del Mèdium]: Esta narració -dictada a cau d'orella per l'esperit d'aquell científic icaròfil- no te cap base científica, en casa del guerrero cuchillo de palo, i tot això. Ni idea de fins on arriva un globus unflat i ni idea de quant de temps pot aguantar i de perquè als morts se'ls cau la roba pero no el barret. Ale. Churrascos i zarrapastros pa tots.