4.11.05

A Tornallom vs El Método

Ones de presió als meus tímpans que parlen de: Sr. Chinarro
A la pelu m'han dit: Vixca L'Horta!


ATORNALLOM-vlc_350px

A Tornallom és el títol del documental sobre la lluita de La Punta que s'estrenà [amb llicència Creative Commons, s'ha de dir] el dimecres passat al Jardí Botànic de Vcia [que no als jesuïtes, Natxo!]. Un video molt interessant de cóm van ressistir la pressió un grup de llauraors acompanyats d'uns joves ocupes a l'horta i de cóm van perdre la batalla front a la especulació i els diners. Evidentment n'hi ha altres punts de vista diferents en quant a metodologia i objectius dins el mateix bàndol defensor de la terra front al formigó però bé.. ells no han fet cap documental! :P En tot cas vos anime a que el vegeu, jo tinc una còpia per a deixar-la i a la xàrcia ha d'estar per a descarregar.

elmetodo

El Método no està gens malament. És una d'eixes històries que [recordant a Cube] plantegen una espècie de Gedankenexperiment, un apart ideal aillat, en este cas l'aillament és porós, en el qual un nombre concret de ments evoluciona baix una certa pressió sicològica. Un plantejament interessant de partida i una bona ressolució per part de l'equip de la peli. Ademés toca temes tan universals com el asco que me donen a mi personalment els executors executius i les grans multinacionals :P.

Casualment és interesant haber vist dos películes seguides sobre el mateix tema, si se te bona fe en que ho siga, des del punt de vista [sí, sóc tòpic, típic i i demagog] dels que xafen i dels que són xafats.